Edit Filters Unlimited Databases

Comments and discussions about 8bf plugins which can be use in various applications like Photoshop, Paint Shop Pro or Photo-Paint
Leslie
Plugin Power User
Plugin Power User
Posts: 6
Joined: Sun May 04, 2014 10:07 pm

Edit Filters Unlimited Databases

Postby Leslie » Sun May 04, 2014 10:52 pm

Hi, All

New to forum, but not to The Plugin Site.
Been wandering around here for years.

I was wondering if there was a way to re-name a database in FU2?

I have more than one filter in a database, and would love to be able to add names on the database. Much easier to find the filters I need. It's becoming a royal pain as I now have to look thru 5 or 6 databases.
I did finally just do a filter a page, but that is becoming cumbersome.

Also, if I delete a database it still shows up, albeit greyed out. Is there a way to keep it from appearing at all? After all, it has been deleted.

Thanks for any and all help.

Leslie

HaraldHeim
Plugin Guru
Plugin Guru
Posts: 3324
Joined: Fri Mar 08, 2002 1:00 am
Location: The Plugin Site
Contact:

Re: Edit Filters Unlimited Databases

Postby HaraldHeim » Sun May 04, 2014 11:19 pm

Filter Unlimited 2 crashes here under Windows 7 64-bit when I click the Database button. I guess that is a bug. It seems that Filter Unlimited 2 was not updated since 2003, so it was never modified for Windows Vista/7/8, which explains the problem.

Other than that it seems that the databases are located as sub folders in the FUN sub folder of your plugin folder. Maybe renaming these sub folders will change the database names. But that is just a guess. I cannot test it because of the crash.

If you are looking for an alternative to Filter Unlimited, have a look at Plugin Galaxy 3, which also runs Filter Factory effects and produces higher quality results. It can import .ffx files from Filters Unlimited, but does not support all Filter Unlimited effects yet.

Leslie
Plugin Power User
Plugin Power User
Posts: 6
Joined: Sun May 04, 2014 10:07 pm

Re: Edit Filters Unlimited Databases

Postby Leslie » Sun May 04, 2014 11:45 pm

That's odd.
I run win 7, 64bit with psp X2, X3, and X6 and have no problem.
Had no problems whatsoever with Vista, either.

I did have to fix the import button when it wouldn't work, and also had to do the fix for X3 that had the 3rd patch installed.

Thanks for the info about where the databases are located.

I will give that a try and let you know.

Blues Wolf
Plugin Novice
Plugin Novice
Posts: 2
Joined: Tue Apr 19, 2016 11:15 pm

Re: Edit Filters Unlimited Databases

Postby Blues Wolf » Tue Apr 26, 2016 3:59 am

How do you fix the import button? I have tried everything I can think of but can't find anywhere about fixing the import button. I have now lost all the filters I had in my filters unlimited.

Thank you so much for your help.

Leslie
Plugin Power User
Plugin Power User
Posts: 6
Joined: Sun May 04, 2014 10:07 pm

Re: Edit Filters Unlimited Databases

Postby Leslie » Tue Apr 26, 2016 2:00 pm

There is a fix for that.
Give me a bit to find to link.
Leslie

Leslie
Plugin Power User
Plugin Power User
Posts: 6
Joined: Sun May 04, 2014 10:07 pm

Re: Edit Filters Unlimited Databases

Postby Leslie » Thu Apr 28, 2016 2:42 pm

http://www.tg-reloaded.eu/INFO/filters.html

Here's the site to get your fix.
If I remember correctly, it wouldn't download from FF.

Sorry it took me a while.
Good luck.
Leslie


Return to “Photoshop-compatible Plugins”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests