Actions Image Ready ( PS7 )

Comments and discussions about Adobe Photoshop
Lesam
Plugin Master
Plugin Master
Posts: 32
Joined: Thu Jan 27, 2005 1:31 pm
Location: Gold Coast Australia

Actions Image Ready ( PS7 )

Postby Lesam » Wed Mar 08, 2006 11:11 am

I put an Action into the Image Ready Default Actions Folder however it won't load into the Actions Palette when I open IR.
Have tried resetting preferences and uninstall / reinstall PS 7 without resolving the problem.
Would anyone have any other ideas I could try?
Lesam
The only stupid question is the one you didn't ask

Jaci
Plugin Guru
Plugin Guru
Posts: 111
Joined: Tue Apr 08, 2003 2:49 am

Postby Jaci » Wed Mar 08, 2006 4:52 pm

Have you tried using the command Rescan Actions Folder?

Lesam
Plugin Master
Plugin Master
Posts: 32
Joined: Thu Jan 27, 2005 1:31 pm
Location: Gold Coast Australia

Postby Lesam » Fri Mar 10, 2006 12:05 pm

Hi Jaci,
Thank you, we tried that without success.
Lesam
The only stupid question is the one you didn't ask

dannyraphael
Plugin Power User
Plugin Power User
Posts: 5
Joined: Wed Mar 29, 2006 6:29 pm
Location: North Bend, WA (near Seattle)

Postby dannyraphael » Wed Mar 29, 2006 6:40 pm

Lesam wrote:Hi Jaci,
Thank you, we tried that without success.
Lesam
In case you are not aware Photoshop and IR actions are not compatible, so if the file name ends in .atn, that would explain your problems.

Lesam
Plugin Master
Plugin Master
Posts: 32
Joined: Thu Jan 27, 2005 1:31 pm
Location: Gold Coast Australia

Postby Lesam » Thu Mar 30, 2006 10:20 am

G,day dannyraphael,
Checked that they were trying to load the isa file.
We are a self help seniors group. Often get in a bit above our head because of our attitude that if you want to do something get on with it and persevere. Usually works
Lesam
The only stupid question is the one you didn't ask

dannyraphael
Plugin Power User
Plugin Power User
Posts: 5
Joined: Wed Mar 29, 2006 6:29 pm
Location: North Bend, WA (near Seattle)

Re: Actions Image Ready ( PS7 )

Postby dannyraphael » Thu Mar 30, 2006 10:27 am

Lesam wrote:I put an Action into the Image Ready Default Actions Folder however it won't load into the Actions Palette when I open IR.
Have tried resetting preferences and uninstall / reinstall PS 7 without resolving the problem.
Would anyone have any other ideas I could try?
Lesam
Don'r use IR (not installed), so I'm shooting in the dark.

On the Photoshop side just putting an .atn file into the Default Actions folder isn't enough. One needs to load it into the Actions Palette via Load Actions... command or clicking on its file name listed at the bottom of the Actions Palette menu.

Does it work the same in IR?

Lesam
Plugin Master
Plugin Master
Posts: 32
Joined: Thu Jan 27, 2005 1:31 pm
Location: Gold Coast Australia

Postby Lesam » Thu Mar 30, 2006 10:53 am

G,day,
there is no facility in IR 7 to Load Actions, they have to be placed directly in the IR Actions Folder. when you open IR the actions are available in the actions palette. In CS IR loads actions the same as PS.
Lesam
The only stupid question is the one you didn't ask


Return to “Photoshop”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests